BUURT BESTUURT

Tussendijken

De wijk Tussendijken ligt tussen de Schiedamseweg, Mathenesserweg en De Schie. Mathenesserdijk en Spangesekade behoren tot deze wijk.
Het hart van de wijk is in 1943 gebombardeerd door de geallieerden. Jaarlijks vindt hier een herdenking plaats op vier mei. Eén van de grote dagmarkten van Rotterdam wordt hier gehouden; de multiculturele markt op het Visserijplein.
Gebouw Pier 80 is het kloppend hart van de wijk; een groot wijkcentrum waar allerlei activiteiten plaats vinden en waarin ook de lokale bibliotheek in is gevestigd.

Buurt Bestuurt

De gemeente werkt in Tussendijken aan een schone en goed onderhouden buitenruimte. Om de veiligheid in de wijk te verhogen, is gestart met het project Buurt Bestuurt.
Het Buurt Bestuurt comité, bestaande uit bewoners en professionals van Stadstoezicht, politie en deelgemeente, is gestart in november 2012. Gemiddeld kwam het Buurt Bestuurt comité 1 keer per maand bij elkaar in zorgcentrum De Schans. In de loop van 2014 bleek dat Buurt bestuurt niet echt aanslaat in Tussendijken. Er staan dan ook geen nieuwe bijeenkomsten meer gepland.

Kijk voor meer informatie op de algemene site van Buurt Bestuurt.

Buurt Bestuurt is een aanvulling op het overleg van het bewonersplatform met de gemeente.