SPEELPLEK MATHENESSERBRUG (2013-2020)

Vooral met mooi weer heb je soms zin om even neer te strijken in het gras op de dijk, en te kijken naar de voorbijvarende schepen. Helaas is dit mooie stuk van onze straat vooral bestemd voor honden. Daarom hebben enkele buurtbewoners eind 2013 het initiatief genomen om op een gedeelte van dit mooie groene stuk een speelplek / relaxplek te maken die fijn is voor jong en oud, voor honden èn mensen.

De ambitie is om voor de zomervakantie 2014 een subsidieaanvraag voor een bewonersinitiatief in te dienen bij de gebiedscommissie Delfshaven. Er zijn al gesprekken geweest met ambtenaren van de gemeente en met de gebiedscommissie. Zij steunen het initiatief. Er moet nog wel preciezer worden afgestemd hoe de inrichting van deze plek past in het algehele herinrichtingsplan voor de Spangesekade. Nu is het eerst zaak om concrete plannen te maken, en daar kunt u bij helpen!

speelplek mbrug-131024-grasveld

Ontwerp jouw speelplek; 15 juni 2014 v.a. 14.00

Tijdens het kadefestival op 15 juni 2014 organiseert de initiatiefgroep op dit stuk van de dijk een klein openlucht-festijn: ‘Ontwerp jouw speelplek’ – voor kinderen van 3 tot 103 jaar. Samen denken, schetsen en discussiëren over de inrichting van de plek aan onze kade. Vanaf 14 uur toveren we de plek om in een schets- en speelgebied. Denk mee en doe mee, of kom de ontwerpen bekijken!

Neem voor meer informatie contact op met Susan Hogervorst.