TRAP SPANGESEKADE (2010-2015)

Trap in plaats van ‘wild paadje’

Op de helling tussen Mathenesserdijk en Spangesekade maken voetgangers gebruik van een ‘wildpaadje’ in het plantsoen. Vroeger was er een trap naast Mathenesserdijk 320-Spangesekade 200. Omwonenden willen die graag¬†weer terug, maar dan niet meer vlak langs de bebouwing.

De deelgemeente heeft met omwonenden afgesproken dat de trap langs het elektrahuisje kan komen met een duidelijke afscheiding. Op die manier ontstaat er een stukje tuin langs de bebouwing. Bewoners hebben al aangegeven dat ze die graag in eigen beheer willen inrichten en onderhouden.

trap plantsoen-1107Aanleg trap

Aanvankelijk was het plan om de trap in 2011 aan te leggen. Omdat de deelgemeente daarvoor echter geen geld had, ging het plan (voorlopig) in de ‘ijskast’. Bij de herinrichting van de Spangesekade in 2015 is de aanleg van de trap in het voorlopige ontwerp opgenomen aan de linkerkant (gezien vanaf de kade) van het elektrahuisje. De aangrenzende bewoners, hoewel geen voorstander van de trap, stellen wel als voorwaarde dat er een hek komt om de tuin tussen de gevel en de trap. De ervaring leert dat het een geliefde plek is voor ‘wildplassen’ en het uitlaten van honden.

Bij de uitwerking van het herinrichtingsplan is begin 2015 besloten om de trap toch niet aan te leggen. Vanwege de leidingen ter plekke bleek aanleg toch te duur te worden.

Leave a comment

Your email address will not be published.