VISPLEKKEN (2008)

Visplekken in beheer bij bewoners

Tussen Mathenesserdijk 346 en 354 is een open ruimte die door omwonenden wordt aangeduid als de ‘kleine visplek’. Er is ook een grote visplek bij de afrit naar de Spangesekade. Vooral ‘s zomers zijn dit geliefde plekken om aan het water te zitten, ook zonder vissen.

visplekken-1109-klein schiezijdeIn 2008 is bij de kleine visplek door de deelgemeente een hek geplaatst. Daarachter is door de inspanningen van de bewoners van de VvE-Mathenesserdijk een semi-openbare tuin ontstaan. Jaarlijks verstrekt de deelgemeente hen daarvoor een bijdrage en verder zijn zij zelf verantwoordelijk voor inrichting en beheer. Meer informatie over het onderhoud is te vinden op de site van de VvE-Mathenesserdijk.

De kleine visplek is semi-openbaar, omdat het hek ‘s nachts is afgesloten. Omwonenden kunnen bij de deelgemeente een sleutel krijgen. En met de buren is afgesproken, dat zij het hek in ieder geval elke morgen open maken en ‘s avonds weer op slot doen.

Voorgeschiedenis

Toen het hek er nog niet stond, was het een kale bedoening. Vanwege de kabels en leidingen, die eronder lopen, konden er geen bomen geplant worden. Minder prettig was ook, dat gebruikers van de visplekken ‘s avonds en ‘s nachts veel overlast veroorzaakten voor omwonenden: lawaai, openbare dronkenschap, dealen en erger. Voor langsrijdende politie zijn het ‘blinde vlekken’ door de lage ligging en de begroeiing.
De leerlingen van de GKH-school maakten er in de pauze ook graag gebruik van, omdat er verder geen schoolplein is. Daar is gelukkig in 2013 een oplossing voor gemaakt. Meer daarover op  Schoolplein GKH-school.