DE FABRIEK VAN DELFSHAVEN (2011-2012)

Vernieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw Mathenesserdijk 410-422

Eind 2012 was de renovatie van de Fabriek aan de Mathenesserdijk in Historisch Delfshaven klaar. De eigenaar van het gebouw, Havensteder (voorheen PWS), werkte daarvoor samen met Lingotto en de BAMi. De karakteristieke gevels aan de Mathenesserdijk en de Schie zijn behouden. Dit monumentale complex aan de Mathenesserdijk is nu een inspirerende thuisbasis voor zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven. Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de wijkeconomie in Delfshaven.

De Fabriek beidt zo’n 36 werkunits van 25 tot 50 m2. Alle units hebben een transparante uitstraling en een toegang aan een atrium. Enkele ruimtes hebben daarnaast een eigen entree aan de Mathenesserdijk. Het atrium, met te openen dak bij mooi weer, is de plek voor interactie met medehuurders en voor spontane ontmoetingen.

Een apart deel van De Fabriek, de laagbouw, heeft een maatschappelijke bestemming. Daarin zijn diverse organisaties en bedrijven gevestigd die een belangrijke bijdrage voor de wijk vervullen en die ook interessant zijn voor de ondernemers.

De renovatie is uitgevoerd door BAM Woningbouw uit Rotterdam en is in december 2010 gestart. Oktober 2012 is het complex opgeleverd.  Op de site van de Fabriek van Delfshaven staat meer informatie over de renovatie, de ruimtes en huurprijzen. Daar staat ook informatie over de huurders van de bedrijfsruimtes.

Meer informatie over de verhuur van bedrijfsruimtes is te vinden onder Fabriek bij Te Woon/Werk.

Al sinds 1987 wordt gewerkt aan plannen voor de Fabriek. Het complex is ook twee keer voor langere tijd door krakers in gebruik genomen als ‘Creatieve Broedplaats’. Meer daarover op Fabriek 1987-2010.

Leave a comment

Your email address will not be published.